V sobotu 18. února 2023 jsme se sešli jako obvykle před hasičárnou, odkud se průvod asi v půl třetí vydal směrem ke Kapličce, kolem školy, Chovatelskou ulicí až k Vrbě. Tradiční občerstvení u Říhů a u Hájků jsou již poslední zastávky, které se u „starých“ Lipaňáků na dvorku konají. Než průvod dojde až k Vrbě, přejede sem i stánek s občerstvením, abychom si všichni mohli dopřát párek v rohlíku, bramborovou spirálu nebo grilovanou klobásu i tady. Plácek uprostřed ulic se stává parketem a DJ Milan pouští pecky, při kterých se tancuje a zpívá spolu s ním. Počasí bylo sychravé, a kromě čaje byl tanec skvělým způsobem na zahřátí. Celý průvod byly k prodeji lístky do tomboly, která byla k výdeji v jedné z garáží.

Letošní přehlídka masek byla opět skvělá. Bylo možné zde potkat partičku klaunů, čistící mopy Vileda, piráty z Karibiku i s pokladem, perníkovou chaloupku s ježibabou a dědkem, čarodějnice, princeznu Elzu s Olafem a Svenem, víly, policisty, včeličky, motýlky, želvičky a spoustu dalších zvířátek a jiných masek. Hasiči v historických uniformách naháněli kolemjdoucí do šatlavy, kde obsluhovali trestanci. Všem vévodil náš medvěd, který po návratu k hasičárně dostal za všechny ty lotroviny, které v loňském roce prováděl, zase kulku do kožichu. Děti byly smutné a rozveselila je až diskotéka nahoře v sále hasičárny. DJ Milan pouštěl písničky jen a jen pro ně. Na mašinku, včelku Máju nebo na Šmouly, všechny děti tancovaly i zpívaly a moc si to užily.  Za to za všechno si zasloužily malou odměnu. Ani domů se jim nechtělo.

Zábava pak pomalu pokračovala, osazenstvo zestárlo, protože děti nahradili na parketu dospělí. I dospělí dostali svou odměnu, odnesli si pěkné ceny v celkem pěti kolech Kola štěstí. O plácačky, tedy dřevěná prkénka s čísly se zájemci doslova prali. Hudba, tanec, zpěv, to vše pokračovalo ještě asi hodinu po půlnoci, kdy byla ke zklamání všech zábava ukončena.

Už se moc těšíme na příští rok.

Fotografie naleznete zde

Kategorie: Novinky