V sobotu 7. května se uskutečnil 32. ročník Branného závodu Karla Košaře. Letošní ročník se běžel z Jílovišť do Lipenců. Předem připravená trasa vedla lesem kolem Cukráku, směrem k jezeru za golfovým hřištěm a pak do hasičárny. Počasí bylo jako vymalované a závodníkům plnění všech úkolů na devíti stanovištích zpříjemňovalo sluníčko.  První čtyři stanoviště byla na Jílovišťském katastru a od pětky již v Lipencích. Nalézt čtvrté stanoviště byl trochu oříšek, protože se do mapky vloudila chybička, ale nakonec jej všechny hlídky našli.

Branný závod Karla Košaře je hlavně o zábavě, proto i disciplíny jsou zábavě přizpůsobeny. Řezání polena, plavení se na paddleboardu, střílení ze vzduchovky, nebo projití bludištěm na papíře pomocí zrcadla. To vše byly skvělé a zábavné disciplíny, ale vrcholem bylo napití se vody z kelímku, který je zavěšen pomocí provázků na „šibenici“, kterou má závodník na zádech. Nejlépe zvládali taktiku bagristé, kteří mají ovládání páčkami zažito. Většina ostatních měla mokré minimálně nohy.

Letošního ročníku se zúčastnilo 15 dvojic, ve dvou kategoriích 18–40 let a nad 40. Trať byla dlouhá cca 11 km (kromě nachozených kilometrů hledáním stanoviště č. 4). Nejrychlejší byl čas byl 85 minut, nejpomalejší 208 minut.

Výsledky Kategorie MLADŠÍ         

Kategorie STARŠÍ

  1. Anýž Jan, Fatka Petr
  2. Fatková Šárka, Fatka Jan
  3. Šalamoun Dominik, Beerová Katka
  4. Rak Lukáš, Emler Martin
  5. Čechová Tereza, Mušková Lucie
  6. Antoš Jiří, Raková Bára
  1. Linhart Tomáš, Pavlíček Martin
  2. Alferyová Jiřina, Jordák Michal
  3. Krůta Karel, Krůta Michal
  4. Fatková Zuzana, Ulmanová Hana
  5. Urbanová Zdeňka, Linhartová Sandra
  6. Pavlíčková Petra, Pavlíček Jiří
  7. Naušová Jana , Šmejcová Jitka
  8. Netolická Alena, Netolický Josef
  9. Vodrážková Karolína, Vodrážka Pavel.

Ostatní fotografie ze závodu naleznete zde.